phone +358 40 161 7927 (Vardagar 09 - 15)
Tre första provbitarna gratis!
Etsi
Stäng
Meny
Etsi
Vinylgolv right
Provbitar right
Tillbehör right
Listverk right


Användarkonto Användarkonto

Öppet köp i 30 dagar!
Snabb leverans med PostNord
Fri frakt då beställningen är över 20.000 kr
Vi utvecklar som bäst våra webbsidor. Observera att på grund av detta kan vissa produktsidor eller deras beskrivningar vara ofullständiga eller inte synliga. Tack för ditt tålamod!
Uppstår det problem vid betalningen av beställningen, vänligen kontakta vår kundtjänst.
Publicerad 08.09.2022


Artikkelit

En ljus inredning är en bestående favorit: 5 anledningar

Publicerad 08.09.2022

Liksom kaffe och bulle, passar en ljus inredning ihop med mycket, tål tid och är alltid i mode. Särskilt i skandinaviska hem talar det ljusa allmänna utseendet om en harmonisk helhet, friskhet och minimalism. Det behöver ändå inte vara tråkigt, även om det är en varaktig favorit! Här är fem anledningar och mer inspiration till varför en ljus inredning kommer att fortsätta triumfera och hålla i årtionden.

Anledning 1. En ljus inredning framhäver skandinavisk renhet

Som en snödriva under solljuset i februari anses ett hem som badar endast i olika nyanser av vitt och ljusgrått vara skandinaviskt enkelt och rent. Överdriven kliniskhet undviks genom att kombinera rent vitt med till exempel olika nyanser av svart, varm ljusbeige, olika nyanser av trä, t.ex. mörkbrunt i stolarna nedan, samt andra neutrala och brutna nyanser.

Vår kund, vars hem i Sverige bilden ovan föreställer, och som även har ett populärt Instagram-konto @interiorbox10 valde LUMIHIUTALE-vinylgolvet som är en vitlackad imitation av ekparkett. Deras estetik är ett perfekt exempel på ett modernt och harmoniskt skandinaviskt hem som även förblir modernt som sådant länge, men som också är lätt att kombinera med olika aktuella trender. Matstolarna, takpanelen och textilierna har en nypa värme så att utrymmet inte förblir kallt. Om så önskas kunde den boende lägga till färger endast genom att byta textilier som mattor och gardiner.

Bilden ovan visar den fridfulla atmosfären hos en av våra kunder. Här eftersträvdes fridfull ljushet, där golvet förde in naturlig värme i inredningen. Bilden ovan visar vårt PUUTERI-vinylgolv som är ett av de ljusaste golven i vårt sortiment som ändå inte är helt vitt. Dess baston är en mycket neutral ljusbeige, och mönstren av träfibrer och grenar är lugna och eleganta. Uppiggande och glansiga kromdetaljer inspirerade av 1980-talet har kombinerats i utrymmet tillsammans med en till och med lite romantisk fotpall.

I detta ljusa hem skapas kontraster med detaljer och ljusheten framhävs t.ex. med rosa färger, växter och olika texturer! Ljusheten fortsätter genom hela utrymmet, och den lite mörkare soffan är inte alls för mörk mot den ljusa väggen och det ljusa golvet, utan ett element som knyter ihop rummet stiligt.

Spår från ljushåriga hundar eller dammbollar syns inte på ljusa golv, vilket ger en ljus inredning ännu fler bonuspoäng!

Anledning 2. En ljus inredning lämnar rum för naturlighet och färger

Framförallt när det gäller vitt, men även väldigt ljust trä, är en av dess uppgifter att fungera som en bas för olika färger och olika texturer som skapar intresanta detaljer runt ljusheten. Vi ser att våra ljusa golv bjuder in olika nyanser av naturen genom fönstren och växtlighet inomhus, och att ingen av de önskade färgkombinationerna saknas i inredningen. Se nedan!

En av våra kunder ville ha atmosfären av ett furugolv i sitt hem och blev kär i furugolvets skönhet som MUMMOLA-vinylgolvet representerar. Liksom sin förebild är MUMMOLA-vinylgolvet till sin natur grenig som furugolvet, och på grund av varje plankas nyansskillnader har golvet en lantlig rustik känlsa på en ljus beige basfärg. Våra kunder har sett en perfekt möjlighet att skarva sin tallskog som öppnar sig från fönstren till inredningen med hjälp av MUMMOLA-golvet, en grön soffa och naturnära inredningsmaterial.

Som du kan se på bilden passar även de rödaktiga nyanserna av trä ihop, skapar kontrast och ger mer naturliga nyanser till ett annars ljust utrymme. Naturlighet och naturnärhet är väldigt trendigt just nu som vi har berättar tidigare.

Tips: Gillar du inte varma toner i golv? Det ljusgråa LIITERI-vinylgolvet är syskonet till MUMMOLA-golvet - se och bli förtjust!

Vår kund @villakielo har varit särskilt skicklig på att välja en ljus, harmonisk och neutral bas för resten av inredningen genom att ha valt PUUTERI-vinylgolvet för sitt egna kök-matsal-vardagsrumsutrymme.

De kombinerade golvet stiligt med ett grönt kök, ett bord som innehåller björk, en ljusgrå öppen spis och stora fönster som släpper in mycket ljus i köket. I detta kök har det inte funnits någon rädsla för att leka med olika färger från den dominerande gröna till den ljusa marmorn samt de gyllene detaljerna. I utrymmet vandrar blicken och hittar detaljer som kompletterar varandra vacket.

Anledning 3. Ljusa ytor passar många smaker

En av de absolut största anledningarna till en ljus inrednings fortsatta popularitet är dess enkelhet. Ljusa ytor är lätta att förnya, tål tid (som vi har sagt många gånger) och skapar lätt en bas som var och en enkelt kan bygga sitt eget unika utrymme på.

Vår kund Ilmajokis Hyreslägenheter (Ilmajoen Vuokra-asunnot) i Finland renoverade en stor del av deras hyreslägenheter och valde SilentTECH-vinylgolvet med användningsklass 33 i det populära PUUTERI-mönstret som golvmaterial. I hyreslägenheten ovan kombinerades golvet till vita väggar och golvlister, samt ett grått kök. Det fräscha och nya golvet kommer att föra retroköket till sin nya glansperiod. Visste du att SilentTECH-vinylgolvet kan läggas säkert i närheten av vattenpunkten i köket, eftersom både golvytan eller stommen tål fukt.

Även i offentliga utrymmen, som gym, kontor eller ett kosmetologutrymmen, ger ett vitt eller ljusbeige golv fridfullhet i utrymmet och skapar en enkel bas för alla företag att göra utrymmet till sitt eget.

Anledning 4. Ljuset och inredningsdetaljer kommer till sin rätt

Solljuset, samt olika konstgjorda ljus, ser särskilt bra ut tillsammans med en ljus inredning. Helheten är fantastisk, speciellt när ljusheten har kombinerats med olika texturer, material och detaljer som framhäver utrymmets unikhet!

Den nedgående solen målar det furumönstrade MUMMOLA-vinylgolvet magnifikt och framhäver de vita, lite lantromantiska byråerna och skåpen på andra sidan rummet. Ljuset studsar mot väggarna spektakulärt och fyller inte bara det öppna vardagsrum-köket utan även en del av sovrummet som öppnar sig bakom.

Rummets höjd framhävs av växtligheten och dekorationerna på skåpet, och den unika fördjupningen i väggen till vänster med sina flaskdetaljer är minnesvärd!

Tillsammans med ljuset som svämmar in i lägenheten och det ljusa PUUTERI-vinylgolvet kommer insatsen i växtligheten, speciellt i denna lägenhet, till sin rätt. Samtidigt lämnar andra ljusa möbelelement utrymme för utrymmets varierande detaljer att växa fram. När du planerar en ljus inredning är det bra att tänka på din egen inredningsstil i förväg: vill du ha en nypa värme från golvet som kan kombineras med t.ex. gyllene handtag och knoppar, samt flätade korgar och jutemattor.

Detta rum är fotograferat från andra hållet med det gröna köket som presenterats tidigare, och du kan hitta flera bilder på @villakielo-kontot på Instagram.

Just denna lilla tambur faller i vår smak, där MUMMOLA-vinylgolvet skapar grunden för ett härligt ljusinsläpp från sidofönstret och en rolig klättervägg och galgelösning för väggen. För en ljus hall väljer många den nya generations SilentTECH-vinylgolv istället för ett laminatgolv. SilentTECH-golvets vattentålighet förbättrar fogarnas hållbarhet, speciellt på vintern då snö förs in i korridoren med skorna. Läs också: ljust laminat eller vinyl - vilket är mer hållbart?

Med de enkla golvvalen i exempelbilden kommer en ljus inredning med ljus och detaljer till sin rätt på ett helt annat sätt än med ett mörkare golv. Utrymmet är också ljust öppet vilket är speciellt praktiskt när du kommer ihåg hur mörka våra vintrar är.

Anledning 5. Ljusa ytor och textilier öppnar utrymmet

Lite som lättheten för var och en att kombinera vita och ljusa ytor, skapar de en känsla av öppenhet i vilket utrymme som helst. Detta är märkbart särkilt då utrymmet är litet, trångt, eller inte får in solljus.

Vår kund valde det allra ljusaste LUMIHIUTALE-golvet till det mörkaste hörnet i sin lägenhet, dvs. i tamburen. Som ni kan se på bilden känns utrymmet större och rymligare än vad det egentligen är och bara för att hela inredningen är ljus även när det gäller de största möblerna och textilierna. Ljusheten fortsätter vackert in i kundens kök, vilket syns i bakgrunden. När man väljer golv för så långa utrymmen är det bra att komma ihåg att majoriteten av laminatgolv kan endast läggas på upp till ett 10 meter långt utrymme, varefter de behöver rörelsefogar för golvets rörelser. I SilentTECH-vinylgolv är samma läggningslängd eller -bredd 20 meter, vilket innebär att invånaren även i detta fall har lagt golvet utan rörelsefogar och utan sömlista från hallen till köket. Läs mer om fördelarna med SilentTECH-vinylgolv.

Hitta mera inspiration för en ljusinredning

Vi plockar konstant ihop våra kunders vackra skapelser på vår hemsida och på vårt Instagram-konto @vinylgolvbutiken – kom ihåg att följa oss! Vår inspirationsblogg är en riktig gulvgruva i sig när det gäller allt från mer tekniska inlägg till inredningsinspiration!

Om du letar efter din egna favorit från dessa eller andra modeller i vårt sortiment rekommenderar vi att bekanta dig med vår kostnadsfria provbitstjänst! Från oss hittar du även rengöringsmedel för vinylgolv som hjälper att enkelt få bort smuts från vinylgolvet, samt tar hand om att ett ljust golv hålls ljust!


 WhatsApp